Търсим кандидатура извън БСП, посочи още той

„Търсим кандидатура за кмет на София извън рамките на БСП, защото София е трудна територия. Категорично бихме подкрепили Мая Манолова”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” председателят на БСП –София и член на ИБ на БСП Калоян Паргов. 

"Първоначален разговор Манолова да стане кандидат за кмет на БСП не е провеждан. Но ако тя бъде номинирана от червените структури, ще има и разговор", каза още Паргов.

БСП са съгласни за намаляването на партийната субсидия, но не подкрепят предложението на ГЕРБ

По думите му в БСП търсят кандидатура, която да бъде извън рамките на партията. "София е трудна територия за социалистите. Видяхме, че моделът Радев успя и в София, търсим нещо подобно", посочи Паргов. „Едва ли мога да гадая социологически какво би се случило, но Мая Манолова се доказа като гласът на народа. Няма да е лоша и ролята й като гласът на софиянци, за да можм да променим всичко това, което ни дразни в София”.

Ръководството на БСП се събира на пленум

„Ситуацията, която се създаде, отклонява БСП от поставените й цели. Оставката на Нинова е факт и е подадена. Конгресът се събира, за да я констатира. Дали може да се случи друг сценарий мога само да гадая”, коментира още Паргов относно ситуацията в БСП.

На въпрос дали самият той би се кандидатирал за лидер на партията, той бе категоричен: „Тази въпрос не стои пред мен”.

"Отправям призив към всички в БСП да се осъзнаят. Нинова с подаването на оставката си хвърли партията в хаос и сега се чудим какво да правим на 16-ти юни. Никой не искаше нейната оставка по начина, по който тя драматизира с нея", добави Паргов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.