Двама пътници без билети заплашиха кондуктори и пасажери в мотрисата за град Септември

БДЖ иска още полицаи във влаковете. В момента под полицейски надзор са само мотрисите по рисковите маршрути. Поводът -  последният случай на агресия във влака за град Септември. Полицията вече работи по случая.  

БДЖ ще сезира полицията и ще поиска двамата гратисчии да бъдат задържани и наказани.

Пътници без билет със заплахи към кондуктор във влак

"Очакваме от тях реакция и сигурно да ни помогнат със служител в дадения влак. В дадения влак трябва да има полиция за напред", каза директорът на "БДЖ -Пътнически превози" - Пловдив - Ангел Даскалов.

Жената -  обект на агресия е подала жалба в полицията. Твърди, че след случая децата й са стресирани. "В скандала си към мене се намеси едно друго момче, за да ме защити. Малката ми дъщеря се разтрои, започна да плаче и изпадна в някакъв неудържим рев. Вчера вечерта, когато легна да спи, се събуди и дойде при мен. Започна да реве. Децата ми вече отказват да пътуват с влак. Страхуват се", каза потърпевшата. 

От клипа става ясно, че двамата агресивни пътници не за първи път се качват във влака без билети. В крайна сметка преди да слязат плащат 2 лева.

За да гарантира спокойствие и сигурност на пътниците, БДЖ ще актулизира списъка с рисковите влакове.

"Ние сме дали списък на влаковете, които искаме да бъдат обслужени от МВР, но явно имат затруднение и те и не могат да ни осигурят на всеки влак патрулиращ полицаи", каза още Даскалов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.