На пресконференцията Чибота и Битон получиха своите зелени фланелки

Ръководството на "Лудогорец" представи официално двете нови попълнения. На пресконференция в София Мавис Чибота и Дан Битон получиха своите зелени фланелки и позираха за снимка пред медиите.

„Познавам много добре "Лудогорец" от мачове срещу Беер Шева. Когато чух за тази възможност, изобщо не се замислих“, сподели Чибота. Договорът с конгоанския национал беше подписан още през февруари, но влезе в сила сега.

Снимка: ludogorets.com

Дан Битон изигра силен сезон за "Ашдод" като в 34 мача отбеляза 6 гола с 5 асистенции. В досегашната си кариера, освен за "Ашдод", Дан Битон е играл и за "Апоел Беер Шева".

"Искам да постигна големи успехи с новия ми отбор. Надявам се да помогна. "Лудогорец" е класен тим, който има голям опит в евротурнирите", каза от своя страна Битон.

"Лудогорец" с два трансферни удара (ОБЗОР)

В момента шампионите са на лагер в „Царско село”. В столицата отборът ще се готви до 15 юни, събота. В този период футболистите преминават медицински изследвания и фитнес тестове. На 16 юни започва вторият подготовителен лагер в Австрия.

Снимка: ludogorets.com

Преди да отпътуват „орлите” ще изиграят спаринг с "Надежда Доброславци", на австрийска земя ще срещнат "Триглав Краня", "Карабах", "Шахтьор Донецк" и "Ботошани".

Снимка: ludogorets.com

„Ще работим добре, за да подготвим отбора за предстоящото европейско участие”, сподели изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев, който участва в брифинга заедно с директора "Спортна администрация" Георги Караманджуков, треньора Стойчо Стоев и капитана Светослав Дяков.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.