Нападателят е задържан

Шофьор нанесе удар и буквално свали на земята велосипедист. Поредният случай на агресия е в Казанлък, при това - на изключително оживено място. Стотици се разгневиха от кадрите, които бяха разпространени от видеорегистратор, уловил моментите на удара и падането на мъжа с колелото.

Инцидентът станал на Кооперативния пазар в града. Иван Николов е един от свидетелите на станалото. Той сподели, че велосипедистът се подпрял на колата на нападателя, докато покрай него минавал друг автомобил. „Човекът излезе и удари велосипедиста в главата. Той падна, удари се в другата кола и стана много нелепо”, обясни Николов. И допълни, че нападателят оправдал действията си с това, че велосипедистът се блъснал в колата му. Удареният не е пострадал сериозно. „Човекът се изправи. Видимо нищо му нямаше. Нямаше рани. Не пожела помощ”, коментира още свидетелят.

Извършителят на нападението – 60-годишният Мехмед Мехмедов, потвърди думите на очевидеца. Според него велосипедистът е ударил колата му и уплашил дете, което се возело в нея. Това го разгневило и го предизвикало да прояви агресия.

Мехмедов е задържан, каза за NOVА началникът на полицията в Казанлък гл. инспектор Христо Петров.„От РУП се самосезирахме след публикации във Facebook. Лицето е задържано за 24 часа. Уведомена е и Районната прокуратура. Наказанието ще го реши съдът. Пострадалото лице не е установено”, обясни той.

Репортер: Георги Манев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.