България е домакин на едно от най-големите медийни събития в света

„Мисля, че хората винаги са се интересували от различни видове новини от различни източници. Често те търсят новини, които отговарят на тяхната гледна точка. Вярвам, че в основата си хората искат да се доверяват на новините”. Това каза Клайв Маршал, президент на Световния съвет на информационните агенции. В ефира на „Здравей, България” той коментира бъдещето на новините и новинарските агенции във все по-дигиталния свят, в който всеки, чрез мобилното си устройство, става „своеобразна информационна агенция”.

От 13 до 15 юни страната ни е домакин на голямо международно медийно събитие – над 100 водещи новинарски агенции от 5 континента, журналисти от най-влиятелните медии от цялата планета и знакови имена от социалните медии се събират на форум у нас.

„Мисля, че влизаме в златна ера на новинарските агенции. С присъствието на фалшивите новини навсякъде, добре основаните новинарски агенции, които доставят истински и безпристрастни новини, ще изиграят невероятна роля”, добави Маршал.

По думите му се наблюдават все повече организации като Facebook и Twitter, които разчитат на новинарски агенции да проверяват факти и да „премахнат като плевели фалшивите новини”.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.