Премиерът връчи ключовете на нови автомобили за полицията

„Има материали на бомбите. А те са страховити”. Това каза премиерът Бойко Борисов дни след задържането на 16-годишно момче в Пловдив, вербувано от ИДИЛ. Министър-председателят разкри, че експерти са определили взривните устройства като „чудовищни мръсни бомби”.

ВЕРБУВАН ОТ ИДИЛ: Момчето все още не е било в състояние да взриви бомбите (ОБЗОР)

„Този случай ни даде основание да заключим информацията между малък брой хора, поименно”, заяви още Борисов и подчерта, че скоро „тихичко” ще бъде изграден антитерористичен център, за който вече имало отделени средства.

А в МВР е започнала проверка за теч на информация. Образувана е, след като сайт публикува подробна информация за самоличността на момчето, вербувано от терористи.

Премиерът не коментира предложението на ДПС субсидиите за партиите да станат нула лева. Според Борисов вече има решение на правителството по този казус.

СНИМКИ НА НОВИТЕ ПАТРУЛКИ ВИЖТЕ ТУК

Коментарите на премиера дойдоха, след като той и вътрешния министър Младен Маринов връчиха ключовете на 203 от общо 344 нови автомобила за Жандармерията, Националната полиция и областните дирекции на МВР. Те струват 9 млн. лева от бюджета на вътрешното министерство. Ще обслужват районите от вътрешността на страната и особени тези, близо до границите.

Малко по-късно през деня министър-председателят наблюдава учението "Ответен удар - 2019 г." на учебния полигон "Ново село", заедно с военния министър Красимир Каракачанов и началника на отбраната генерал Андрей Боцев.

СНИМКИ ОТ ПОЛИГОНА ВИЖТЕ ТУК

Формированията, участващи в тактическото учение с бойни стрелби "Strike back 2019", демонстрираха способностите си, показвайки контраатака за възстановяване целостта на отбраната и операция по прочистване на населен пункт. Гостите разгледаха и основни образци техника на участващите нации, съобщава БТА.

Снимка: Георги Манев

В учението участват над 800 военнослужещи от въоръжените сили на България, Албания, Гърция, Северна Македония и САЩ.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.