В края на миналата седмица на Иво Прокопиев и още двама души са предявени материали за пране на пари по делото "Каолин", научи NOVA

Отново спецакция на прокуратурата. Този път на прицел са офиси на финансовата къща „Алфа финанс консултинг”, свързана с бизнесмена Иво Прокопиев.

Претърсените офиси се намират на столичния булевард „Цар Освободител”. По информация от властите днес са търсени документи, свързани с покупко-продажбата на предприятието „Каолин”.

В края на миналата седмица на Иво Прокопиев и още двама души са предявени материали за пране на пари по делото „Каолин”, придобиването и продажбата му, научи NOVA.

Прокопиев е разследван и за това, че през 2011 г. заедно с бившите министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков, е участвал в продажбата на 33% от акциите на EVN на занижени цени.

Прокуратурата с обвинение срещу бизнесмена и издател Иво Прокопиев

„Получихме разрешение за претърсване в офиса на „Алфа финанс консултинг”. Целта е документи, които считаме, че са необходими за разследването. Считаме, че са свързани с покупко-продажбата и трансакциите, свързани с акциите на „Каолин”. Не касаят издателска дейност или медийни компании на обвиняемите”, заяви Димитър Франтишек от спецпрокуратурата.

"Оценявам показното събиране на документи, които могат да бъдат поискани с писмо и повечето от които са вече предоставяни, като чист цирк с пропагандни цели", се казва в позиция на Прокопиев, разпространена до медиите. 

"Репресията срещу мен продължава вече с години, затова водя дело срещу държавата в съда в Страсбург", се подчертава в позицията.

Запорираха имущество на Иво Прокопиев за близо 200 млн. лева

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.