До края на годината обществената телевизия ще бъде на червено с 44 милиона лева, заяви той

Българската национална телевизия е в практически фалит. Това обяви временно изпълняващият длъжността генерален директор на БНТ Емил Кошлуков пред Съвета за електронни медии. 

Кошлуков призна, че до края на годината обществената телевизия ще бъде на червено с 44 милиона лева и поиска подкрепата на Съвета за електронни медии, за да бъде спасена медията. В момента тече процедура за избор на генерален директор, след като Константин Каменаров подаде оставка заради присъда за шофиране след употреба на алкохол.

Емил Кошлуков е един от кандидатите за поста. Той беше програмен директор на БНТ1 по време на управлението на Каменаров.

„Мерките, които съм предприел за този месец май, който отчитам, ще намалят плащанията на БНТ в размер на 7-8 милиона. Прекратени са договори за покупка на филми, рекламни договори, спрени са предавания от програмната ни схема”, заяви Емил Кошлуков.

„Чуха се тежки думи, чуха се тежки факти. Но поне позициите са на масата, фактите са изложени такива, каквито са. По-добре да знаем тежката, или както каза г-н Кпшлуков „критична ситуация” и да търсим начин да я решим заедно с помощта на всички компетентни органи”, заяви София Владимирова, председател на Съвета за електронни медии.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.