Заради скандала той беше уволнен от хитовия филм „Бохемска рапсодия”

Холивудският режисьор Брайън Сингър плати 150 хиляди долара като извънсъдебно споразумение с мъж, който го обвиняваше в изнасилване, съобщава БГНЕС.

Сезар Санчес-Гузман обвини Сингър, че го е изнасилил на парти на яхта през 2003 г., когато бил на 17 години.

Адвокатите на режисьора казаха, че Брайън Сингър не познава своя обвинител, а още по-малко е имал отношения с него преди повече от 15 години.

В хода на делото стана ясно, че Санчес-Гузман е обявил фалит през 2014 г. Кредиторите му подновиха търсенията си от него, след като стана ясно, че не е декларирал като възможен източник на приход съдебното дело срещу Брайън Сингър.

Кредиторите ще вземат 61 хиляди долара от парите, които ще получи Санчес-Гузман. След това той ще трябва да покрие и хонорарите на адвоката си.

НАГРАДИТЕ БАФТА: И победителите са... (ГАЛЕРИЯ)

През февруари филмовата компания, с която работеше Сингър обяви, че спира проекта, по който той е ангажиран. Сингър също така беше уволнен от хитовия филм „Бохемска рапсодия”, след като свърши по-голямата част от режисирането му.

През януари списание Атлантик публикува детайлни обвинения от четирима мъже, обвиняващи Брайън Сингър в сексуално посегателство от 2014 г. насам.

Сингър отрича всички обвинения. Той е най-известен с режисирането на филма "Обичайните заподозрени", както и с режисирането на 4 филма от касовата поредица Х-Мен.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.