Кристиян Ляпев и Илиян Томов казват, че удряни по главата и краката

Момчета от София твърдят, че са били бити от полицаи. По думите им униформените им нанесли удари  в областта на главата и краката. 18-годишните Кристиян Ляпев, който е национал по ски, и Илиян Томов са задържани в сряда, след като гражданин подал сигнал, че насочват оръжие от автомобил срещу хора, чакащи на спирки на градския транспорт. При проверката станало ясно, че оръжията не били бойни, а бутафорни, казаха от МВР. А в колата са намерени пневматичен пистолет, реплика на „Глок”, както и пневматичен автомат.

Мъж от Плевен се оплака от полицейско насилие

В ефира на „Здравей, България” бащите на момчетата обясниха, че въпросните оръжия изстрелвали пластмасови топчета. Момчетата пък категорично отричат да са ги насочвали към хора. Единият от тях просто разглеждал пистолета, докато другият шофирал. Младежът, който твърди, че е удрян и ритан във врата и гърба през март е претърпял операция на гръбначния стълб след падане на ски състезание.

От МВР пък отричат техен служител да е проявил агресия спрямо задържаните. Предстои на Кристиян и Илиян да бъдат извадени медицински свидетелства.

Вътрешният министър коментира случая в Народното събрание. „Разпоредил съм проверка от директора на СДВР. Тя е в ход. Общо взето случая касае реакция на патрул при сигнал, че лица размахват оръжие. Нека свърши проверката“, призова той. 

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.