Тя беше осъдена заради фалшива медицинска бележка

Италиански съд потвърди окончателната присъда на Орнела Мути, звезда на италианското кино през 70-те години. Тя беше осъдена заради фалшива медицинска бележка, оправдаваща отсъствието й от театрална постановка. По същото време обаче актрисата присъствала на благотворителна вечеря в Санкт Петербург, предаде БГНЕС.

СНИМКИ НА АКТРИСАТА ВИЖТЕ ТУК

Съдът потвърди решението на Апелативния съд от 2017 г. - условна присъда от шест месеца затвор и глоба от 500 евро за измама.

Актрисата се опита да оспори решението на магистратите, които тогава бяха категорични, че е излъгала, че е болна и е отменила шоуто в „Teatro Verdi" в Порденоне през 2010 г. Въпреки предписанието на лекаря, че актрисата трябва да почива пет дни и да не използва гласа си, тя присъствала на благотворително събитие в Санкт Петербург с Кевин Костнър.

Актриса получи 8 месеца затвор заради вечеря с Путин

Първоинстанционният съд осъди Мути на 8 месеца затвор и глоба от 600 евро през 2015 г., което тя оспори с относителен успех през 2017 г.

Въпреки това беше постановено, че присъдата може да бъде спряна, ако на тогавашния работодател на Мути бъдат изплатени 30 000 евро компенсация. Италианското издание „Corriere Della Sera” твърди, че Мути вероятно ще плати четирицифрената сума.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.