Президентът коментира оттеглената оставка на лидера на БСП Корнелия Нинова

„Важното е България да не остава без политическа опозиция. Това ще бъде пагубно за демокрацията”. Това заяви днес президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за оттеглената оставка от лидера на БСП Корнелия Нинова. Държавният глава добави, че Корнелия Нинова се е доказала като човек, който знае какво прави и носи отговорност за своите постъпки. Румен Радев беше в село Труд, където участва в отбелязването на 150-годишнината от създаването на храма „Св. Троица”, съобщават от президентството.

На Конгрес на БСП: Корнелия Нинова оттегли оставката си (ВИДЕО+СНИМКИ)

Запитан какво очаква от Конгреса на БСП, президентът посочи, че в България следва да има единна, сплотена политическа опозиция, защото в противен случай властта остава без коректив.

Помолен да коментира призива на митрополит на Николай за въвеждането на вероучение в българските училища, държавният глава посочи, че темата следва да се разгледа от съответните институции и да се използва опитът в Европейския съюз. „Има място за такъв дебат. Децата растат и научават за религията не от училище – това са важни въпроси. Научават за нашите традиционни православни ценности също не от училище. В училище могат да бъдат изучавани такива неща. Но това е един сериозен дебат, който трябва да бъде обмислен“, посочи още Румен Радев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.