Тя беше изразена пред президента Румен Радев

Пловдивският митрополит Николай с остра критика пред президента за новата стратегия за детето. Според владиката, документът е „враг на българското семейство”.

Пловдивският митрополит коментира и слабите резултати от матурите. Според него ниският успех на зрелостниците се дължал на това, че децата в училище не се обучавали на изконните български ценности, а възпитанието не идвало от родителите. Затова дядо Николай поиска от президента съдействие за въвеждане на часове по вероучение в училищата.

Социалният министър: Държавата няма да отнема деца при фалшиви сигнали

„Като чуя само думата „стратегия“ и настръхвам от страх. А родителите се оказва видите ли, че не умеят да възпитават, защото когато започнат да възпитават, малтретирали децата си. Трябва някой друг да им възпита децата, а всъщност кой е този друг- интеренет. Това е катастрофа за България”, заяви митрополит Николай. „Добре е, господин президент, да имат и един час поне  в учебната програма седмично, в който и да се възпитат, в който да разберат, че има 10 божий заповеди и че е грях да се краде, да се лъже, да се убива, да се прелюбодейства, да се блудства”.

Петков: Не се подготвя документ, който да отнема децата от родителите

„Има място един такъв дебат. Виждате, че нашите деца растат и научават за религията не от училище, научават за нашите традиционни православни ценности не от училище, а в училище могат да бъдат изучавани такива неща”, заяви президентът Румен Радев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.