Отговорът от началника на пункта в "Здравей, България"

Сезонът на летните отпуски вече е открит, а с него и тапите към южната ни съседка Гърция. До километрични опашки на граничен пункт „Маказа” се стигна през почивните дни. Кадри от дрон показаха наистина впечатляващо задръстване вчера, в социалните мрежи се появиха сигнали за припаднали хора.

Засилен трафик по пътищата на страната (ВИДЕО+СНИМКИ)

И в понеделник сутрин колоната продължава да се трупа. Тя е няколкостотин метра. Според началника на пункта Милко Мерджанов задръстванията се дължат на интензивния трафик. „Всяко лято на ГКПП „Маказа” се получава струпване на чакащи автомобили и  лица. Причините за това са няколко – първо интензивния трафик. Наличната инфраструктура позволява да се работи общо четири гишета – две на влизане в страната и две на излизане. Предвид посоката на интензивния трафик съвместно с гръцките власти организираме работата на 3 гишета за него, и на 1 – за по-слабия”, обясни в предаването "Здравей, България" той.

По думите му проверката продължава секунди. Мерджанов поясни, че все още не е достигнат рекорда от 10 000 автомобила през уикенда.

Още по темата вижте във видеото

Репортер: Димитър Иванов

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.