Димитринка и Светослав станаха родители на две момиченца и едно момченце на 13 юни

Жена роди тризнаци в столичната болница "Света София". 44-годишната майка Димитринка и Светослав станаха родители на две момиченца и едно момченце на 13 юни. След 10 опита ин витро на бял се появяват Християна, Ана-Мария и Светослав. 

„Пътят беше много дълъг, повече от 6 годоини, с трудности.... и накрая вече си намерихме нашият доктор”, споделя Димитринка Йорданова.

Димитринка е на 44 години от Сливен. Заедно със Светослав мечтаят за дете повече от 6 години.  Правят повече от 10 опита ин витро, тъй като жената има здравословен проблем, който не позволява нормалното зачеване. Докато чака, семейството подава документи за осиновяване.

„Имаме подадени документи и решихме да направим още един опит и то се получи”, казва тя.

Специално за отказване не сме имали такива намерения въобще, но вече годинките напреднаха и беше един от последните опити”, разказва бащата Светослав Тодоров.

На 13-и юни чудото се случва – раждат се тризнаци – две момиченца – Ана Мария и Християна и едно момче – Светослав.

„Даже и ние не очаквахме, предвид многото опити , които е правила, това, че имахме три ембриона и ги трансферирахме. Не очаквахме тя да стане бременна с тризнаци”, казва акушер-гинекологът е д-р Антон Баев.

Семейството благодари на доктор Баев и целият му екип за грижите и помощта, без която днес нямаше да са горди родители, защото по думите на Димитринка всяка жена заслужава да бъде майка.

„Може да си на 20, може да си на 30, или на 40 - нещата се получават, но трябва борба, голяма борба”, обяснява Димитринка.

„Основният проблем е, че около 50 % от жените се отказват при първа неуспешна ин витро процедура, което е много лошо, защото те биха успели. Моят апел е да не се отказват”, призовава д-р Баев.

Какво е да имаш тризнаци и какво разказа акушер-гинеколог д-р Антон Баев вижте във видеото. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.