Задържан е и още един мъж, чрез чийто фирми са извършвани измамите

Арестуваха кмета на Костенец по подозрение в корупция. При акция на спецполицаи и прокурори тази сутрин, освен градоначалника беше задържан и бизнесмен от София. Служителите на реда цял ден извършват обиски в общината, както и в домовете на арестуваните.

Интересна особеност е, че по първоначална информация кметът е предлагал подкуп, а не е получавал.

Кметът Радостин Радев е задържан рано сутринта в дома му. Това се случва по сигнал на общински съветник. Кметът му предложил пари, за да гласува по определен начин. По непотвърдена информация става въпрос за обществена поръчка за подмяна на отоплителна инсталация на едно от училищата в града. Заедно с кмета е задържан и бизнесмена от София – Ивайло Пашов.

Акцията на прокуратурата и на антикорупционната комисия започна в ранни зори. Разследващите търсиха документи, както в общината в Костенец, така и в дома на кмета.

По обяд кметът Радостин Радев беше отведен в общината в Костенец. След няколко часа разпити, разследващите го изведоха с белезници.

Кметът на район „Северен” в Пловдив остава в ареста

Освен кмета сред задържаните е и бизнесмен от София - Ивайло Пашов. Той се занимава със строителство. Предполага се, че чрез негови фирми са правени злоупотреби с пари от обществени поръчки. Разследващите претърсиха и вилата на бизнесмена, която се намира в старозагорското село Оризово.

Репортери: Владислава Тричкова и Вероника Димитрова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.