Арестуваха ги в Тайланд

В Тайланд арестуваха двама италианци, обвинени в това, че неправомерно използвали името на американския актьор Джордж Клуни, за да рекламират модния си бизнес, съобщава БГНЕС. 58-годишният Франческо Галдели и 45-годишната Ваня Гофи са издирвани с червена бюлетина на Интерпол от 2013 година. 

Измамниците са арестувани по време на съвместна операция на италианските и тайландските власти в покрайнините на град Патая.

Джордж Клуни на червения килим, заедно с тъща си (СНИМКИ)

Съпругата на Джордж Клуни е част от шумно дело в Германия

„По време на разпита Франческо призна, че се е представял за Джордж Клуни, за да започне бизнес с дрехи и да накара хората да му изпращат пари“, съобщиха от тайландската полиция.

През 2010 г. холивудската звезда Джордж Клуни е завел дело срещу тях в Италия. Успява да ги осъди задочно за това, че използвали неправомерно името му. Двамата обвиняеми са издирвани и за други измами. За да избегнат ареста, те са напуснали Италия. Обявени са за италианските Бони и Клайд подобно на известната американска гангстерска двойка.

Задържаните живеели в Тайланд от 2014 година. Франческо Галдели бил арестуван миналата година, но успял да избяга по време на процеса. Според италиански медии измамниците успявали да се изхранват в Тайланд благодарение на онлайн продажбата на фалшиви часовници „Ролекс“. Двамата ще бъдат съдени за просрочване на визите си преди да бъде разгледано искането за екстрадицията им в Италия. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.