Шофьорът и спътникът му били пияни

Полицията в Централна Полша се отзова на среднощно обаждане за инцидент, от който привържениците на конспиративни теории със сигурност са изтръпнали – руски танк Т-55 се движи по главната улица.

Когато полицаите пристигнали на местопрестъплението в град Пайенчно, те открили, че превозното средство от съветската епоха небрежно е паркирано на главната улица от двамата си ползватели, като 49-годишният мъж седнал на мястото на водача бил в очевидно нетрезво състояние, предаде БГНЕС.

Оказало се, че той е бил упълномощен да управлява превозното средство - въпреки че началниците му само искали да го свали от повреденото ремарке, с което танкът е бил транспортиран, вместо да се вози с него през центъра на града. Също така вероятно работодателите му са очаквали той да остане трезвен, докато управлява 36-тонен брониран боен автомобил. И за да изглеждат още по-зле нещата, местните медии съобщават, че танкът не е имал застраховка.

Полицията не е успяла да премести Т-55 от главната улица и да го качи на ремарке до 5 часа сутринта.

Бронираното пътуване може да струва на шофьора две години зад решетките за шофиране под влияние на алкохол и до осем години за създаване на опасна ситуация, въпреки че няма съобщения за нещо, което да е било унищожено или прегазено по време на разходката.

В Туитър потребители коментираха, че заради пияното си състояние, водачът е получил някакъв вид географско, а може би и историческо объркване.

„Когато започнете да нахлувате в Полша, но осъзнавате, че вече сте в Полша“, написа друг потребител на социалната мрежа.