Какви са първите версии за ареста на Радостин Радев и бизнесменът Ивайло Пашов?

Обществена поръчка за подмяна на отоплителна инсталация на училище в Костенец е причината за акцията на спецполицаи и прокурори, която се проведе в понеделник. Това предполага председателят на общинския съвет. Органите на реда арестуваха кметът Радостин Радев и бизнесменът Ивайло Пашов от София. Бяха извършени обиски в общината, както и в домовете на арестуваните.

По информация на прокуратурата, кметът обещал на общински съветник пари, за да гласува по определен начин на сесия на общинския съвет.

Арестуваха кмета на Костенец, разследват го за корупция

„Нямам представа на кой общински съветник са обещани пари. Текат процесуално-следствени действия. Всички сме разпитвани заради една конкретна обществена поръчка, свързана с ремонт на основното училище в града. Понеже общината има големи задължения, трябваше да се кандидатства през Държавен фонд „Земеделие” за отпускане на 500 000 лв.”, каза в ефира на „Здравей, България” председателят на Общинския съвет в Костенец Георги Митров. Той допълни, че са подавани доста сигнали заради съмнения за злоупотреби в общината. 

Във вторник изтичат и 24-те часа от задържането на Радостин Радев и Ивайло Пашов. 

Повече по темата гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.