Вижте какво в нея ще е специалното и какъв вкус ще има?

Най-скъпата ябълка в света расте в пловдивското село Трилистник. Тя струва 100 000 евро и ще стане притежание само на една-единствена жена в цялата планета.

Уникалният плод в момента зрее в овощната градина на Красимир Кумчев в пловдивското село Трилистник. Фермерът отглежда 700 декара ябълки. Голяма част от тях произвежда за консумация, а друга за бутикови подаръци.

Идеята за „златната ябълка” му хрумнала от легендата за Афродита.

„От митологията се знае, че когато е подхвърлена ябълката, трите богини Атина,  Хера и Афродита започват борба за нея, защото всяка една от тях е смятала, че е най-хубава. В крайна сметка тя се оказва в ръцете на Афродита. И в момента всъщност тази ябълка е предназначена за земната Афродита. Тя ще я получи след 15 септември така, ако нейният Парис се появи и я поръча”, заявява Красимир Кумчев.

Докато зрее на дървото, плодът ще бъде облепен със специални стикери. След това ще бъде изрисуван от слънцето по специална технология. После със златни букви върху ябълката ще бъде инкрустиран надпис.

„Ще бъде изписан ръкописно на гръцки език и ще пише „За най-хубавата!”, обяснява Кучве.

След това ябълката ще бъде положена в специална златна поставка, наподобяваща яйце на „Фаберже”.

„Ще бъде изработено от един килограм и половина  чисто злато. Формата я виждате.  Уникално бижу, напълно наподобяващо на „Фаберже”. Уникална разработка на майстори от България. 18-каратово злато и всъщност  самата стойност на златото е около 65-67 хиляди евро”, обяснява Кумчев.

Според фермера такава ябълка досега никога не е била произвеждана. Чувството за жената, която ще я получи, ще бъде уникално, защото нейното име ще се нареди до това на богинята Афродита.

Сладко-кисел ще бъде вкусът на златната ябълка. Производителят твърди, че за растежа й не е използвал торове и препарати.

Златната ябълка ще узрее през септември. Тогава съвременният Парис ще може да зарадва срещу  100 000 евро своята любима Афродита.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.