Лентата, която събира цяло съзвездие от емблематични актьори, влиза в кината през ноември

Режисьорът на филма Стефан Командарев гостува в студиото на „Здравей, България“, където разказа каква идея стои зад създаването на филма и не пропусна да изкаже благодарността си към Синдикалната федерация на служителите в МВР.

„Зрителите на NOVA ще имат възможността първи да видят официалния трейлър на новия филм „В кръг“. Не сме го показвали никъде досега. Пазихме го за NOVA, защото е основният медиен партньор на филма. Режисьор на трейлъра е Михаил Дервенски, а целта беше да пресъздаде цялостната атмосфера в лентата – да покаже, че и полицаите са хора като нас и имат както своите забавни, така и своите драматични моменти. Филмът се гледа на един дъх, а историите в него са вдъхновени от истински случаи. Тук не мога да не спомена огромната помощ, която получихме от Синдикалната федерация на служителите в МВР. Като наш партньор те срещнаха актьорите с много истински полицаи, за да почерпят опит и да се превъплътят напълно автентично в своите роли. Много е важно да подчертаем, че действието във филма се развива в нощта на 9-ти срещу 10-ти ноември 2019-та година и неслучайно точно тогава ще го пуснем в кината.“

Лентата събира на едно място цяло съзвездие от емблематични актьори като Асен Блатечки, Иван Бърнев, Геро, Стефан Денолюбов, Стоян Дойчев, Зуека, Павел Поппандов.

„В кръг“ е вторият филм от една трилогия, в която се опитваме да покажем какво се случва тук и сега в нашата държава, пречупено през призмата на живота на истински хора. Идеята е да си дадем равносметка: къде сме, дали сме стигнали, там където си мечтаехме преди 30 години, дали „спасение дебне отвсякъде“ и дали „посоките“, по които сме поели са правилните“, сподели в студиото на „Здравей, България“ Стефан Командарев.

„Доброто кино повдига въпроси, а зрителят трябва да открие своите отговори“, категоричен е режисьорът.

Не пропускайте да се насладите на неповторимото филмово изживяване през месец ноември. NOVA e медиен партньор на лентата.