Представители на РЗИ са съставили акт за нарушение заради липсата на здравословни и безопасни условия

25 деца почивали при крайно мизерни и опасни условия в къща за гости в Свети Влас. Родители подали сигнал и е направена спешна проверка. Резултатът - къщата е запечатана, а собствениците са глобени.

СПЕШНА ПРОВЕРКА: Има ли разрушени дюни на Камчия?

25 лева на ден - толкова струвала нощувката и храната на децата в тази къща за гости. Срещу тях, обаче, децата получили и добавки - мръсна вода в басейна, изпочупени врати и старо обзавеждане. 

"Самият обект е в изключително лошо състояние .Водата в басейна беше замърсена. Самият подход към обекта беше в отвратително състояние, в кухнята имаше отпадъци", каза инспекторът в Министерството на туризма Красимир Шалев. 

Министерството на туризма и КЗП с мащабни проверки по морето (ВИДЕО)

"Аз не виждам мръсотия да има в басейна. Просто има технологично време. На всеки един басейн са му нужни 24 часа, след като се пуснат, да се избистри водата", каза още управителят на къща Красимир Желязков.

Проверяващите били изненадани и от клатещите се вити стълби, по които децата трябвало да стигат до стаите си на втория етаж.

"Стълбите отвеждат до втория етаж на сградата, по която би следвало съвсем безопасно да се качват и да слизат туристите. В случая туристите, които вчера констатирахме, са дечица - на 10-12 годишна възраст", каза още експертът в Министерството на туризма Аделин Младенов.

"Стълбата, която води до втория етаж, си е по проект", заяви собственикът на къща за гости Петър Марков.

Липсвала и всякаква документация. Министърът на туризма затвори къщата, а след приключването на проверката ще стане ясно и ще има ли глоба за собственика. Сезирана е Агенцията по приходите, която трябва да провери колко са реализираните приходи от незаконната дейност.

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.