Темата коментира кучешкият психолог Александър Георгиев

Само преди дни 39-годишен мъж почина, след като беше разкъсан от кучета. Поредното нападение извади на дневен ред темата с грижите за домашните любимци. 

Това стана и повод депутати от ГЕРБ да предложат повишаване на глобите за собствениците, които разхождат домашните си любимци без повод и намордник. 

"Не кучетата са виновни, че се получава такова недомислие, че някой може да остави пет кучета в двор, който е разграден или от който има възможност да се излиза. Това са недопустими неща. Но при 30 градуса да се сложи намордник на кучето е грешка. Това не е коренът на проблема", каза в ефира на "Плюс-Минус.Коментарът след новините"  кучешкият психолог и треньор Александър Георгиев .

Съдът ще гледа мярката на собственика на кучетата, убили човек

По думите му коренът на проблема се крие в липсата на възпитание на кучетата. "Не се възпитават, както трябва и се дава възможност на животното да се държи така, както би се държало в дивата природа. Това е изключително опасно", обясни кучешкият психолог. И допълни, че собственикът носи отговорност за своите питомци и той трябва да се грижи за възпитанието им.

 "Носенето на намордник, особено през лятото, може да бъде смъртоносно за някои породи", каза още Георгиев.

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.