Непокътнатите места след аварията се оказват най-впечатляващи за Милен Цветанов

33 години след трагедията в атомната централа в Чернобил фотографът  Милен Цветанов отиде на място и събра забранената зона във фото разказ. Той успява да заснеме Чернобил, Припят и секретната руска база.

"Чернобил" - трагедията, променила човечеството (ГАЛЕРИЯ)

„Определено е предизвикателство. Самото пътуване подготвях повече от две години.Тази година успях да достигна до зоната. Трябва да кажа, че тя не е напълно безопасна. Специално оборудване обаче не е нужно. Може да се посети с обикновени дрехи. В опасните места туристи не се допускат, така че няма основания за притеснение”, коментира Милен Цветанов.

КАДРИ ОТ ДРОН: Какво е останало от призрачния град край "Чернобил" (ВИДЕО)

Почти непокътнатите места след аварията се оказват най-впечатляващи за фотографа. „Най-силно впечатление ми направиха детските градини, тъй като там почти всичко е застинало така, както е било преди 33 години. Детските гардеробчета с дрешките, легълцата. Всичко беше в този вид, в който е било”, разказа фотографът.

СЕЛФИ ОТ ЧЕРНОБИЛ: Скандални снимки заляха мрежата (ВИДЕО)

Нестандартното при екскурзията е вечерният час, след който хотелите се заключват. „Предвид, че има опасни места в зоната, са предприели тази тактика. В самия хотел, на първия етаж вратите и прозорците не се отварят, а отвън са с метални решетки. Вратите се заключват след 21:30 ч. и се отварят в 6:30 ч. сутринта”, сподели Милен Цветанов.

Оцелял след Чернобилската авария коментира мини сериала "Чернобил"

Историята на съпрузите от Чернобил, която трогна целия свят

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.