Засегнати са големи площи

Буря и градушка с големина на портокал удариха района на областта Войводина в Сърбия. Поразени са околностите на селата Чачак и Горни Милановац, съобщава местното издание Blic.rs.

Бури и градушки следобед в Западна и Централна България

В село Друженецица край Горни Милановац градушката  нанесе щети на овощните насаждения в овощните градини, а някои плочки и оранжерии бяха повредени. В южната част на Банат е паднала градушка с размер на топка за тенис, а в Крагуевац улиците са се превърнали в реки.  Подобен валеж е имало и в село Горна Горевница, Миоковци, Липница, Вилюши, съобщават държавните радио и телевизия.

Силна буря удари района на Сливен (ВИДЕО)

В южната част на областта – в село Иланджа вчера, малко преди 16 часа, ударила градушка с над среден размер. Заради бурите в Чачак кметът Милун Тодорович обяви извънредна ситуация на територията на целия град по предложение на станцията за извънредни ситуации. Най-сериозни поражения има в село Горна Горевница.

Досега е въведено извънредно положение в 19 местни области. В следобедните часове в неделя обилна градушка и силен дъжд удариха всички части на града и още повече влошиха положението. „Ние сме в червената метеорологична зона, така че сме готови и сме въвели постоянни телефонни услуги”, каза Братислав Зечевич, началник на щаба на извънредните ситуации, цитиран от "Рина".

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.