Темата коментират социологът Кънчо Стойчев и Александър Владимиров от Института за дясна политика

"Проверката на апартаментите не е приключила. Приключи само проверката на КПКОНПИ, която трябва да установи дали има конфликт на интереси. Има три условия, за да има конфликт на интереси – лицето да заема обществена длъжност, да има възможност да облагодетелства тези, с които има взаимоотношения, в случая - фирмата продавач, и да има реално извършено облагодетелстване на една от страните. По тези 3 линии се оказа, че няма конфликт на интереси”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” Александър Владимиров от Института за дясна политика.

КПКОНПИ за "Апартаментгейт": Няма нарушения

Според него оттук насетне е важно проверките на НАП и прокуратурата да продължат. „Конфликт на интереси няма, но всички като общество усещаме, че има нещо нередно в това, че политиците по някакъв начин успяват да си купят по-евтини апартаменти”, коментира Владимиров.

„Основният въпрос е друг. Няма нищо лошо политик да има един, два или три апартамента. Проблемът е откъде са доходите му. Тук ни правят всички на идиоти”, коментира социологът Кънчо Стойчев.

Прокуратурата възложи проверка на имоти на Ангелкова и Жаблянов

"Проверката на моите доходи се прави мигновено. А колко време се бави тази на политиците? Съвсем отговорно казвам, че такава проверка не е сложно нещо", коментира още той.

„Големият въпрос в тази тема е да разберем дали някой е използвал служебното си положение, за да се облагодетелства и да не плати данъци. Ако са купени апартаменти на безценица, въпросът е защо това се е случило. Ако са купени за много пари, но е декларирано, че се продават или купуват на по-ниски цени, за да се спестят данъци, пак е проблем за държавата”, коментира  Владимиров.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.