Цветанов е извън ГЕРБ, питайте него дали е в сделката, каза премиерът

Премиерът няма да се меси в покупката на ЧЕЗ, тъй като става въпрос за частна сделка. Това заяви самият той след Коалиционния съвет във вторник. "Независимите регулатори да си свършат работата и да се произнесат по покупката на ЧЕЗ от "Еврохолд", каза Борисов.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

"Аз не се меся в работата на независимите регулатори, както не се намесих предишния път, така и днес. Имаме независими регулатори, така че там има квоти от всички политически партии. Нека да ги оставим да се произнесат. И предишния път се направи политическа атака, но видяхме, че не е основателна", заяви той пред медиите.

Премиерът не пожела да коментира дали бившият му заместник е замесен в сделката, или не, като изтъкна довода, че Цветанов вече е извън ГЕРБ и препоръча на медиите да попитат самия него.

"Сделката е извършена в Чехия от частна компания. Цветанов е извън ГЕРБ. Така че, колкото БСП могат да ги питат за Жан Виденов какво прави, или ДПС - за Лютви Местан, така можете да питате и мен дали Цветанов е там, или не. Може да го питате него", коментира Борисов. И допълни, че сутринта в национален ефир кандидатът за купувач е разказал "надълго и нашироко" за сделката.

 

След "Апартаментгейт" Цветанов освободи всички ръководни постове в ГЕРБ, но дали е прекратил членството си от пресцентъра на партията не отговориха.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.