Това обяви самата тя

Едно от златните момичета на България Елена Бинева обяви прекратяването на състезателната си кариера. Това е предизвикано от невъзможността за пълноценно възстановяване от контузията в глезена преди шест месеца, предаде gong.bg.

“Взехме единодушно решение, че е време да приключа спортната си кариера в името на моето здраве, както и в името на успеха на нашия национален ансамбъл жени“, обяви Бинева.

Златното момиче Катрин Тасева се сгоди (ВИДЕО+СНИМКА)

Капитанът на ансамбъла Симона Дянкова беше изпълнена със суперлативи за своята близка приятелка. “За нас беше наистина много тежко да приемем, че Ели вече няма да се състезава с нас, тъй като наистина имаме много силна връзка помежду си и тя е с нас от самото начало. С нея не веднъж сме си представяли и края на кариерите си , но нямаше как да не уважим решението й, защото здравето е приоритет за всички. Явно така е трябвало да стане, не мисля, че тя съжалява за нещо. Имахме страшно много преживявания и емоции, които ще помним цял живот“, коментира тя.

Президентът на федерацията Илиана Раева също беше изпълнена с възхищение от хладнокръвието и класата на Бинева в тежкия момент. “Съдбата е избрала друг път за нея и това крехко и невероятно момиче го прие с цялото си достолепие на голям шампион, голяма личност и на един истински мъдрец!“, каза Раева.

Златното момиче Любомира Казанова се омъжи (СНИМКИ)

Световната шампионка от София 2018-а Бинева ще остане близо до отбора в похода на ансамбъла ни към отличията в Токио. Показаното в Минск, където момичетата на Весела Димитрова спечелиха сребро, е гаранция за бъдещите успехи, дори в отсъствието на златната Ели, но с амбицираната Ерика Зафирова.

Източник: gong.bg

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.