Репортерът на NOVA беше гост на предаването "На кафе"

Репортерът на „Новините на NOVA”  Живко Константинов беше специален гост в предаването „На кафе”. Заедно с водещата Гала той си спомни първите си стъпки в новините.

„Първият ми репортаж беше през 2009, когато ЕК забрани живачните термометри. И идеята ми беше да проверя къде може да изхвърлиш живачен термометър, ако имаш такъв у дома. Оказа се, че в цялата страна няма места, къде да ги изхвърлиш. Това беше „бойното ми кръщене” в новините. Първото ми живо включване беше за големия сняг в столицата. На 1 февруари, на рождения ми ден, редакторът на новините ми каза „Отиваш на живо включване”. Беше на телевизионната кула. Започвам да говоря колко е тежко положението и точно в този момент слънцето изгрява. И тъй като съм от Варна – там често казваме „Слънцето изпече”. И аз казвам: „Ето колеги, добрата новина – слънцето изпече”. В този момент в слушалката чух смях”, сподели той.

Журналистът си припомни и най-забавните репортажи, които е заснемал. Един от тях е за котарака Васко, който нападнал катерица. „Аз бях в ролята на разследващ журналист, гоних престъпника да го питам чувства ли се виновен”, разказа още Константинов.

Друг забавен репортаж е за катерица обирджийка в столичния квартал „Люлин” 4. А след това разказва историята за агресивния козел Петко в благоевградското село и друг такъв – Иван от Златна Панега.

Пред водещата Гала Живко сподели, че започнал да гледа цветя след репортаж за новините. Той разказа още, че в Китай жена го е подгонила с тиган. а в Антаркида си говорил с пингвини. „Може да се каже, че говоря и на пингвински”, пошегува се той.

Целия разговор гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.