Криминалната поредица закри 12-тото издание на празника на българското кино в Рим

Сериалът “Дяволското гърло” с първа прожекция зад граница. Криминалната поредица имаше честта да закрие 12-тото издание на празника на българското кино в Рим. Единственият български сериал, включен в тазгодишното издание на фестивала и едва вторият с премиера в Рим.

“Дяволското гърло” е един от най-успешните български сериали на всички времена, който вече спечели сърцата на зрителите у нас, а сега предстои да завладее и Италия. Специално за прожекцията в Италия пристигнаха и актьорите Теодора Духовникова и Владимир Карамазов.

"Силно се надявам, че ще им хареса и ще бъдат щастливи след прожекцията и ще задават своите въпроси и го очаквам с нетърпение", каза Духовникова.

"В тази част на България - Родопите, има такава някаква различна енергия, която мисля да ги призова, ако могат и имат възможност, да отидат. Няма да съжаляват!", каза още Карамазов. Сред публиката беше и директорът на международен филмов фестивал, провеждан в Италия.

Празник на българското кино в сърцето на Италия

"Много добре заснет сериал от техническа гледна точка и е със сюжет, който вълнува и италианците - този за мигрантите. Ще гледам с интерес и останалите епизоди, защото трейлърът оставя без дъх", заяви директорът на фестивала Марто Ди Стефано. 

А голямата новина е, че продуцентите на “Дяволското гърло” вече обсъждат бъдеща копродукция с Италия в продължението на историята.

"Италианците проявиха такъв интерес към сериала и заявиха желание за съвместна работа в следващия сезон. За мен наистина е нещо много специално. Това означава, че можем да изпълним нашите идеи за съвместни снимки, за работа паралелно в Италия и България. Това е реален пробив навън", добави продуцентът на "Дяволското гърло" Евтим Милошев.

Сред другите филми с премиера пред италианските зрители беше романтичната комедия “Дъвка за балончета” - Филмът на режисьора Станислав Тодоров е в топ 10 на най-гледаните български продукции за последните 20 години. По традиция всички прожекции се проведоха в Дома на седмото изкуство във вечния град. В рамките на четири дни бяха показани пет игрални филма, три документални и един сериал.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.