Малчуганът е отишъл на препитването по свое собствено желание и по препоръка на преподавателите си

10-годишно момче от Пазарджик се яви на най-високото ниво на изпитите по английски език на Кеймбридж за деца - YLE Flyers, съобщава "Дарик".

Малчуганът е отишъл на препитването по свое собствено желание и по препоръка на преподавателите си, които преценяват, че той е много по-подготвен от връстниците си. Те са убедени, че оценката му ще е силна, когато излязат резултатите, очакват да видят само дали се е справил без грешка. 

Те ще са готови идния месец, защото оценяването става в Англия. Изпитът е изключително тежък - трае цял ден. Провежда се на три етапа, като последният е с 50 въпроса като тези в Националното външно оценяване, но трябва да се решат само за 40 минути.

9-годишна българка обявена за най-красивото момиче на Земята (СНИМКИ)

Третокласникът Йордан Иванов се проявява като феноменално дете още от тригодишен. Тогава проговаря и на английски, а скоро майка му Гергана осъзнава, че той и разбира смисъла на изречените чуждоезични фрази. На 6 го записва като слушател в местна школа, а щом научава английската азбука, момчето бързо свиква и да пише правилно на езика на Шекспир.

9-годишна художничка направи първата си изложба

Има многостранни интереси. Играе в местна театрална школа, която има вече две много успешни постановки, с които гостува в различни прави невероятни портрети дори само с графитен молив.Ходи на уроци по фехтовка два пъти седмично.

Прави с лекота любими анимационни герои от пластелин - едно към едно като тези от телевизионния екран. Майката скромно казва, че първите си успехи Дани дължи най-вече на себе си, както и на своите преподаватели. 

Тя и съпругът й само правят всичко възможно да му осигурят занимания при специалисти, но всички са изцяло по негово желание.

Източник: dariknews.bg 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.