Зрител сигнализира, че те масово пушат и говорят по мобилен телефон

Българин, прибрал се от чужбина, е възмутен от поведението на шофьорите на градския транспорт в София.

На мъжа му се наложило в продължение на седмици да ползва автобусите по линия 111 и започнал да снима водачите на превозните средства, които пушат в кабината, говорят по телефоните си, а понякога вършещи и двете неща едновременнно.

Четирима са задържани за нападение в автобус на градския транспорт

Мануил Ямалиян в продължение на месец е документирал водачи, които пушат и говорят по мобилен телефон. „Може би 80% от водачите си говорят по телефона. Разговорите понякога са много продължителни. Пушенето пък е абсолютен абсурд. Не е само по линия 111, виждал съм го по трамваи и по междуградския транспорт”, разказа в предаването „Здравей, България” той. По думите му това се приема за нещо нормално. Има и чувство за безнаказано.

„При всяко констатирано нарушение ние налагаме санкции на съответния превозвач. За последните няколко седмици сме наложили над 700 такива на съответния транспортен оператор за такъв тип нарушения”, обясни Лъчезар Пеков, началник на отдел "Координация, организация, контрол и безопасност на обществения транспорт" към Центъра за градска мобилност.

Автобус на градския транспорт блъсна пешеходец във Варна

Началникът на отдел "Безопасност на движението" към Столичния автотранспорт Борислав Попов обясни, че когато пристигнат сведения от органите на Центъра за градска мобилност и от линейните контрольори се налага и санкция на водачите. Тя е в размер на 50 лева.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.