Социалистите питат дали има разнобой в кабинета

Парламентарната група на „БСП за България“ настоя за изслушването на двама министри заради ремонта на щурмовите изтребители Су-25.

Опозицията поиска в парламента още днес да дойдат министрите на отбраната и на икономиката – Красимир Каракачанов и Емил Караниколов, които да изяснят пред депутатите всички обстоятелства около ремонта и цялостната поддръжка на самолетите, съобщи БГНЕС.

Караниколов увери: Самолетите СУ-25 ще бъдат ремонтирани

Позицията на левицата аргументира от парламентарната трибуна депутатът от БСП и член на Комисията по отбрана Николай Цонков.

„Ние питаме – има ли разнобой в управлението? Министър Каракачанов казва, че има подписан договор от миналата година. Има преведени пари по този договор. В същото време министър Караниколов казва, че този договор не може да бъде изпълнен. Вие, г-жо Караянчева, от Русия казахте, че руски специалисти ще дойдат в България и тук, заедно с българска фирма, ще ремонтираме изтребителите Су-25“, попита Цонков.

От своя страна председателят на парламента увери, че веднага ще информира двамата министри от кабинета за поисканото изслушване.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.