Хора от цялата страна се включват в кампанията против проявите на агресия срещу медици

Хора от цялата страна се включват в кампанията „Добрата дума лекува”, която цели чрез показване на позитивни истории за успешни лечения да се намали агресията срещу медиците. Пациентите изпращат снимки с лекарите, които са им помогнали. Инициатор на кампанията е Българския лекарски съюз.

Роза и Найден са от хората, на които късметът се усмихва, въпреки наглед непреодолими трудности. След 4 неуспешни инвитро опита на бял свят се появява Борис. Зад щастието на семейството стои екипът на д-р Димитров. Той е участвал и в първата направена инвитро процедура в България.

„Благодарение на тези хора, се роди това прекрасно същество. Това са професионалисти, имат отношение към всички. Била съм впечатлена през годините как се държат с пациентите си”, сподели Роза Найденова.

СПАСИТЕЛЯТ НА АНГЕЛИ: Как и защо избираш да лекуваш деца?

„Те имат няколко неуспешни опита, но тя е много дисциплиниран пациент. Даже имаше един момент, в който аз й казах „Роза, дай да спрем, не се получават нещата! Има неща, които не можем да преодолеем”, но тя е от тези, които гониш през вратата, а те влизат през прозореца и казва „Не, хайде да опитаме пак”, разказа д-р Йосиф Димитров.

Спасител за Емона пък се оказва кинезитерапевтът Михаил Лилов. Той спасява мечтата й да стане гимнастичка. Препъникамък по пътя към олимпийския връх се оказва контузия в стъпалото на десния й крак. След ежедневни физиотерапии тя се възстановява напълно.

“Миролюба Бенатова представя”: Лекари от малцинствата (ВИДЕО)

Ако и вие имате лекар или медицински специалист, който ви е помогнал и искате да го споделите, пишете до Българския лекарски съюз. Вашият глас ще помогне да се върне доверието към добрите специалисти и стимулът им да работят всеотдайно.

Репортер: Кристиян Попов

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.