Инициативата е на Parakids - победител в "Промяната"

Летен лагер за децата с увреждания организираха ParaKids, победител за 2017 г. в ПРОМЯНАТА - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп в партньорство с фондация Reach for change България. 

 В края на юни месец, в рамките на 1 седмица, малките герои на ParaKids активно участваха в занимания по водни и ветроходни спортове - сърф, уиндсърф, плуване, както и забавни игри. 

На северния плаж в Приморско общо 37 деца и 3 младежи, от които 9 с тежки физически увреждания и затруднено движение, също така деца с ментални и зрителни увреждания се възползваха от адаптираната програма и адаптираната екипировка предназначена за достъп до плажа и практикуване на сърф спортове. Устойчивото партньорство с Акаша Сърф Скуул даде отлични резултати за трета поредна година. Освен организаторите от ParaKids, в лагера се включиха и 6 доброволеца, които помагаха на децата и техните семейства да са активни и да извлекат максимума от заниманията по водни и ветроходни спортове. 

Благодарение на дарители и партньори на ParaKids, всички разноски на децата участници бяха покрити. 

Остават 10 дни до крайния срок за кандидатстване в шестото издание на ПРОМЯНАТА. Физически лица и организации с предприемачески дух и силна мотивация, които са намерили решение на проблем на децата и младежите в България, могат да кандидатстват като попълнят онлайн формуляр до 23:59 на 18 юли на адрес www.nova.bg/promyanata.