Вероятно отпадъците са изхвърлени от туристи

Девет елена са загинали след поглъщането на найлонови торбички в японския парк „Нара“, съобщи група за диви животни, предаде БГНЕС. Вината за смъртта на животните вероятно е на туристите.

Фондацията за опазване на елени към „Нара“ казва, че в стомасите им са открити маси от найлонови торбички и пакети за бързо хранене.

„Най-голямото количество отпадъци, открито в един от деветте елена, възлиза на 4,3 килограма“, заяви представителят на фондацията Йошитака Ашимура.

Живописният парк в древната столица на Япония е дом на повече от 1 000 елена. Храненето на животните е забранено, но посетителите често им предлагат други видове закуски, опаковани в найлон. 

Учени разбраха защо тигрите са оранжеви

"Еленът вероятно смята, че закуските и пластмасовите опаковки, в които са обвити, са храна. Освен това ядат и торбички, хвърлени на земята", каза Ашимура, добавяйки, че животните обикновено се хранят с трева и жълъди.

Големият парк, в който се намират дървени храмове и светилища, построени преди векове, е основна туристическа атракция. Броят на туристите, посещаващи град Нара, където се намира паркът, се е увеличил през последните години, като през 2017 г. те са 16 милиона.

Елените в парка са защитени като национално богатство.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.