Ресорното министерство обяви обществена поръчка за 515 000 лв. за създаването на маркетингови проучвания

Спасяват родния туризъм с нова стратегия. Ресорното министерство обяви обществена поръчка за 515 000 лв. за създаването на маркетингови проучвания на туристическия поток.

След три поредни години и данни за ръст на чуждестранните туристи от 19 % през 2016, със 17 на сто през 2017-та и с близо 6% през изминалата година, министър Ангелкова призова да не отписваме летния сезон въпреки празните плажове.

Туристическото министерство се сети, че липсвали маркетингови изследвания и проучвания на туристическия поток.

Ангелкова: Много ме е яд заради негативната кампания срещу Черноморието

"Анализи в туризма се правят непрекъснато, но за последния анализ не мога да кажа. Последният анализ, който сме направили, беше през 2014-2015 г. ", обясни директорът на Дирекция "Програми и проекти" от Министерството на туризма - Милка Нанова.

Целите на новия анализ, който ще се прави, са ясни.

"С този проект Министерството на туризма ще подкрепи развитието на 9-те туристически района в страната", каза още Нанова.

Изготвената карта на страната ни от 2015 г. обаче не включвала анализ какво предлагат районите и как да бъдат развити. Затова сега ще се търси с какво можем да впечатлим туристите в Розовата долина, например.

Министерството възлага анализите и проучванията с 3-годишни хоризонти. Резултатите от поръчката ще научим през 2021 година.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.