Екшънът се е разиграл в Братислава

Ранени и арестувани след бой между футболни фенове на "Левски" и полски и холандски запалянковци. Екшънът се разиграл в Братислава. Агитка на "сините" е в столицата на Словакия за мача от предварителния кръг на Лига Европа между "Левски" и "Ружомберок", който ще се играе  в четвъртък вечер. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

От клипове, споделени в социалните мрежи, се вижда мелето между сините фенове, привържениците на полския футболен тим "Краковия" и холандски запалянковци от "Аякс". 

Задържаните след мелето 45 българи бяха освободени. 

"Всички наши момчета са освободени към този момент. Доколкото ми е известно, словашката полиция е действала доста бързо и е установила, че нашите хора са били нападнати на място от холандци и поляци. Групата български привърженици е била атакувана от двойно, че и отгоре, повече на брой поляци и холандци", каза в ефира на NOVA председателят на фен клуба на "сините" Степан Хиндлиян.

Около 40 души са арестувани преди и по време на финала за Купата на България

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

In Bratislava, Cracovia Krakow + Ajax vs. Levski Sofia

A post shared by správce3 (@hooligans.cz) on

В четвъртък от ФК "Левски" публикуваха и официална позиция в коментар на случилото се: "Скъпи левскари, ПФК "Левски" се обръща към своите най-верни и горещи привърженици, пристигнали в Словакия, за да подкрепят любимия отбор в днешния мач срещу "Ружомберок" от "Лига Европа".

Изразяваме своята благодарност, че ще можем да разчитаме на своя 12-и играч в двубоя тази вечер. По информация, получена в клуба, част от пътуващите сини фенове са били нападнати снощи в Братислава от холандски хулигани от агитката на "Аякс" и поляци от агитката на "Краковия". Българските фенове не са провокирали по никакъв начин нито местните жители, нито гостите на града.

Арестуваха 38-годишен пловдивчанин, пребил възрастен мъж преди мача за Купата

За щастие няма сериозно ранени наши фенове и всички задържани вече са освободени, което е още едно доказателство, че нямат вина за инцидента. Клубът е в контакт с привържениците на "Левски" и е готов да им окаже съдействие при необходимост".

Довечера на мача в Ружемберок се очаква да има около 500 фенове на "сините". Срещата ще бъде предаван директно по Diema Sport oт 19:30ч.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.