Фенове на "сините" бяха нападнати от засада от поляци от холандци, обясни Степан Хиндлиян

Фенове на "Левски", които бяха в Братислава на път към Ружомберок за мача от първия квалификационен кръг на Лига Европа влязоха в сблъсък с привърженици на полския „Краковия” и холандския „Аякс”. "Когато става въпрос за футболни агитки, си говорим, че са в основата на конфликта, но в конкретния случай, нашата група е потърпевша". Това каза в ефира на "Плюс-Минус. Коментарът след новините" председателят на Националния клуб на привържениците на "сините" Степан Хиндлиян за мелето преди двубоя.

Хиндлиян обясни, че общо 110 фенове са били задържани, от тях 50 са били българи. Привържениците са били освободени без последствия и обвинения. "Това е инцидент, който някой ще носи последствия за него заради нанесените огромни материални щети. Българската група е била нападната и това е станало ясно на словашката полиция", каза още председателят.

Ранени и арестувани след бой между фенове на „Левски”, полски и холандски запалянковци (ВИДЕО+СНИМКИ)

По думите му промените в Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия, влезли в  края на 2018 г., не са добри. "Този закон беше направен набързо вследствие на инцидентите в Пловдив и на стадион "Васил Левски". Този закон беше изключително рестриктивен, а голяма част от текстовете му, са неприложими", обясни Хиндлиян. 

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.