Шампионите на Испания ще платят 120 милиона евро за френския национал

Край на сагата с трансфера на Антоан Гризман в "Барселона". Той официално премина при каталунците за 120 милиона евро. Войната между двата клуба обаче ще продължи, защото "Атлетико" Мадрид настоява да получи 200-та милиона евро.

Гризман е играч на мача Франция - Хърватия

Причината "Атлетико" да изисква от „каталунците” да заплати по-голяма сума е, че играчът се е договорил с "Барса", още преди клаузата за откупуването му да падне с 80 милиона, в началото на юли. Именно това беше основната причина трансферът да се забави. Нападателят ще парафира контракт за 5 години, а сумата, която може да доведе до преждевременното му прекратяване без съгласието на "Барселона", е 800 милиона евро.

Преди малко повече от година Гризман се врече във вярност на "Атлетико" и поднови договора си до 2023-а, но в средата на май заяви, че ще напусне „дюшечиите”, за които изигра 5 сезона, отбелязвайки 133 гола в 257 мача. Нападателят е желан от „блаугранас” от октомври 2017-а година, въпреки че докато беше играч на "Реал" Сосиедад, заяви, че като дете е харесвал повече Реал Мадрид. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.