32-годишният Ивайло се бори с диагнозата – множествена склероза

32-годишен мъж се бори с множествена склероза. Клиника в Москва му обещава щастлива развръзка, но за нея той има нужда от финансова помощ. Ивайло получил тежката диагноза през пролетта на 2010-а година. Още в началото лекарите му разяснили хода на коварната болест.

Постепенно младият мъж започва да губи сили. Появяват се проблеми със зрението и схващания в крайниците. От предишния социален живот му е останало само общуването пред жилищния блок. Ивайло не е от хората, които пият лекарства за щяло и не щяло.

Но в борбата с болестта пробва всякакви алтернативи - през хомеопатия до аюрведа. И те обаче не помагат. Резултатите от ядрено-магнитния резонанс са лоши. На крачка от отчаянието Ивайло попада на репортаж за успешно излекувана жена с неговата диагноза. Свързва се с нея и разбира какво трябва да направи.

„До момента аз не мога да си спомня дали съм искал нещо друго толкова много. Искам да ми бъде направена трансплантацията на стволови клетки в Москва”, разказа Ивайло.

За него трансплантацията е последното възможно решение. И повод на младия мъж да се върне към мечтите и любимите си занимания.

Необходимата сума за трансплантацията на стволови клетки за Ивайло трябва да бъде събрана най-късно до 30 август. На 17 септември той трябва да е в Москва, за да бъде извършена интервенцията.

Ако искате да помогнете на Ивайло, може да го направите, като преведете средства по следната сметка: 

ТИТУЛЯР: Ивайло Тонев Тенев

 IBAN: BG96UNCR70001523606927

BIC: UNCRBGSF

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.