Според тях институциите не могат да се справят с проблема

Хора от жилищен блок в Русе излизат на протест срещу проститутките в района. Те разказват, че от години пространството около сградата се е превърнало в свърталище на жриците на любовта.

Блокът се намира точно на международния път за Букурещ и обитателите й се оплакват от шума и мръсотията, които съпътстват платените услуги. Стигнали са до крайната мярка да излязат на протест, защото въпреки сигналите им, институциите не могат да се справят с проблема.

„Организираме протеста заради проституцията, която ежедневно се извършва в района на блока. Събират се повече от 10 човека – и проститутки, и травестити. Това е един голям тормоз за хората”, казва Пламен Митев  – организатор на протеста.

"ПЪЛЕН АБСУРД": Колчета блокираха вход на блок, за да го пазят от автомобили

„Те стоят на спирката. Децата ни ги е страх да се прибират сами. Проблемите продължават въпреки жалбите, които подаваме”, коментира един от протестиращите.

Според Пламен Митев проблемът е от години. „Подавали сме сигнали до прокуратурата. Подаваме сигнали до полицията. Оттам идват, разгонват ги за час – два, но после пак се връщат”, обяснява още той.

„Смятам, че Общината реагира адекватно. Районът е окосен, почистен е, поставени са пейки. По график, два пъти седмично се почиства  и подлезът, ако е необходимо се почиства и чрезвичайно. За наличието на проститутки следва да се сезира прокуратурата и полицията. До колкото съм запознат, ръководството на областната дирекция е запознато с проблема и предприемат мерки, но ясно са необходими и допълнителни такива”, коментира Георги Игнатов - иректор на отдел "Екология", Община Русе.

Още по темата гледайте във видеото. 

Репортер: Наталия Йорданова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.