Двете дами смятат, че находката ще им донесе късмет

Две летовнички от Русия откриха писмо в бутилка. В понеделник те отишли на разходка с яхта по устието на река Ропотамо. Там в бутилка от минерална вода открили писмо, написано на български език и сумата от 10 лева, с която изпращачите молят намерилия писмото да се почерпи за тяхно здраве.

В писмото няма дата и не може да се прецени, колко дълго е плавало от Поморие до Приморско. Двете дами смятат, че находката ще им донесе късмет, тъй като са изпълнили желанието на подателите.

Писмо в бутилка в памет на дете преплува от Англия до Италия

"Разбрахме, че това семейство Василеви, са били на почивка в Поморие. И решили да хвърлят тази бутилка в морето с надежда, някой да я намери и да изпие за тяхно здраве едно кафе", каза туристката Наталия Лабанова от Русия.

"Скъпо мое семейство Василеви, вие сега сте за мен като приятели. Вие сте написали много топли думи, пожелали сте любов, щастие и в живота за тези, които намерят бутилката. Аз също искам да ви пожелая щастие, което сте пуснали да плува по море, да се върне при вас стократно, хиляди пъти, така че да влезе отново във вашия живот", каза още туриската Дилара Зайниева от Русия.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.