Нелепият инцидент се разигра в сряда вечерта на спортна площадка във Велико Търново

Няма опасност за живота на 10-годишното момче, което беше затиснато от гума на трактор във Велико Търново. Това стана ясно след спешна операция късно снощи. Детето остава за лечение в областната болница.

На фитнес площадката в сряда вечерта гумата затисна момчето при игра с негов връстник. „Ние с него вдигахме гумата и той каза, остави ми я на мен. Започна да я търкаля, не я удържа, той падна и гумата го затисна”, каза детето.

ИНЦИДЕНТ НА СПОРТНА ПЛОЩАДКА: Гума от трактор затисна дете във Велико Търново

Операцията на момчето е продължила до полунощ. „Детето е с тежка травма с разкъсан черен дроб и с много кръв в корема. Оперирано е снощи по спешност и ситуацията е овладяна. Черният дроб е орган, който регенерира, а освен това децата се възстановят много по-бързо от възрастните”, каза д-р Сибила Маринова, началник на ОАРИЛ в МОБАЛ – В. Търново

Все още не е ясно, кой и откъде е взел гумата и я е оставил на площадката. Тя е общинска и наскоро е била ремонтирана.

„Няколко дни преди инцидента, комисия от общината е приела детската площадка. Уредите са изправни. Разбира се и информационните табели са налице”, коментира зам.-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев.

Футболна врата премаза дете, лекари се борят за живота му

Фитнес площадката е предназначена само за пълнолетни лица. Оказва се, че 10-годишното момче е познат пациент на лекарите в областната болница.

„Миналата година е бил по това време в лечебното заведение с комоцио. Паднал е от колело”, допълни д-р Сибила Маринова.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.