Темата предизвика спор в парламента

Министерството на туризма ще отдава морските плажове на концесия. Това реши окончателно парламентът с приемането на промени в Закона за концесиите в четвъртък.

Предпочетоха ли българите Гърция пред родното Черноморие?

Темата предизвика нов сблъсък на позиции между министъра на туризма Николина Ангелкова и лидера на НФСБ Валери Симеонов.

Според Симеонов с промените плажовете ще се дават на концесия на приближени на властта

Ангелкова опонира, като подчерта, че концесиите винаги са били под строг контрол от различните институции, а процедурата е ясна и прозрачна.

„Както се казва - в ръцете на министъра ще бъде и ножът, и хлябът. Организирания и заложен контрол изцяло се премахва. Всичко  това, което следва от гласуването, е бетониране на досегашната практика за подаряване на плажовете на близки до властта”, заяви Симеонов.

„Те и по този начин до момента са се отдавали плажове за концесия. Не само от Министерството на туризма, но и от регионалното министерство.И в момента Сметната палата може да проверява Министерството на туризма. Всички контролни органи могат да контролират, както досега. Процедурата е изключително ясна и прозрачна. Всички изисквания ще се публикуват на сайта на Министерството на туризма”, заяви Николина Ангелкова.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.