Даниела Тренчева ни среща с наследника на най-жестокия бос на мафията

Тази събота, 20 юли, в „Ничия земя” припомняме историята на последния бос на сицилианската мафия. Роден е в бедност в Южна Италия на 16 ноември 1930 година, а за него се носят легенди – за бруталната му жестокост, с която сицилианската мафия се отказва от изконните си принципи – да не се екзекутират жени и деца на враговете и предателите.

Човекът, който стои зад всички тези деяния и прозвища, е Салваторе Риина, известен като Тото Риина. Приписват му над 1 000 екзекуции, наричат го Дон Корлеоне и въпреки всичко успява най-дълго да се укрива от властите преди да го осъдят на 12 доживотни присъди.

В „Ничия земя“ ще си припомним как Даниела Тренчева среща зрителите със Салво Риина, наследник на Тото Риина. Салво също е заточен в строго охраняван затвор, при високи мерки за сигурност и живее в абсолютна изолация. Вторият от двамата синове излезе от тъмницата и се появи, за да разкаже историята за живота на най-издирваното семейство, от първо лице. 

„Не само Италия, но и светът настръхнаха от свирепата жестокост на фамилия Риина. Синът на Тото реши да разкаже за детството и семейството му, въпреки доживотните присъди на баща си“, разказва Дaниела Тренчева.

Гледайте разкази от синовете на мафията в „Ничия земя“ днес от 18.00 ч. по NOVA.