Финансовият министър призова опозицията да не всяха страх от злоупотреби с изтеклите от НАП данни

БСП настоява за свикване на Консултативен съвет за национална сигурност. Поводът – хакерската атака срещу НАП, при която изтекоха лични данни на 5 милиона души.

Темата отново предизвика спор в пленарната зала по време на заседанието на парламента в петък.

След хакерската атака: Колко са сериозни нанесените щети?

„Имали сме много кризи – и при ваше управление, и при наше, но никога не сме имали криза, при която са засеганти всички българи – 5 милиона. Министър-председателят не е компетентен по темата „национална сигурност” и затова го няма. Единственото, което можа да каже за тази безпрецедентна криза, е, че имаме добри хакери – вълшебници”, заяви от трибуната лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

„Опитът да се създават страхове има дългосрочни последици. И, ако вашата цел е да омаскарите управлението на ГЕРБ... Винаги при политическите ходове трябва да имате предвид, че ако крайната ви цел е вие да управлявате, трябва да остане нещо, върху което да положите управленските си умения. Не омаловажавам кризата. Извинявам се още веднъж на всички български граждани, чиито данни бяха разпространени. Но опитът ви да внесете страх, че с тази информация могат да се постигнат катестрофичните последици, които твърдите... Това е невярно”, отвърна финансовият министър Владислав Горанов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.