Огънят е страст за тях, дава им свобода

Те са близо до нас, някъде наоколо. Упражняват своите професии. Работят в офиси. Но имат една страст- огъня. Те обичат играта с огъня. Любов, заплаха, риск, терапия, изкуство- какво е той? В " Къси разкази" на Мария Йотова.  Огнени артисти.

Лили е на 29 години и казва, че огънят е нейният живот. „Не мога без него. Въртенето на огън за някои е изкуство, за други е спорт, за трети е екстремно изживяване, за четвърти е танц. Абсолютно може да се каже всяко едно нещо за огъня и няма да се сбърка”, споделя тя.

Нестинарски игри "огряха" Роженския събор (ВИДЕО)

Вики също е на 29 и е хидроинженер по образование. „В момента съм асистент и си приключвам докторантурата. Официално съм млад учен. В момента дисертацията ми е малко по-екологично насочена. Да си млад учен си има своите предимства. Това ми харесва и в огъня. Имам свободата да правя това, което искам когато искам”, коментира младата дама.

Мария пък се занимава с управление на човешките ресурси в голяма IT компания. „Като човек аз обичам да се занимавам с много и различни неща. Имам афинитет към екстремните спортове. Огненото изкуство ми даде един много добър баланс”, заяви HR експертът.

Целия репортаж гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.