В парламента влизат 5 партии

Партията на президента на Украйна обяви, че печели мнозинство в парламента, след вчерашните извънредни избори в страната.

Владимир Зеленски ще е първият лидер след падането на комунизма в Украйна, който ще има пълен контрол над управлението в страната. От формацията на Зеленски „Слуга на народа” твърдят, че ще имат повече от половината депутати, дори след взимането предвид на мажоритарния вот.

Бюлетините от изборите все още не са преброени. Безспорно е, обаче, че партията на президента печели с около 30% преднина пред най-близкия си конкурент.

Партията на Зеленски печели предсрочните избори в Украйна

Общо 5 партии влизат в парламента след вот, при който украинците се отказаха до голяма степен от традиционните партии.

Бившият комедиен актьор Зеленски ще може да разчита на парламентарна подкрепа за управлението си, за което обещава, че ще запази проевропейската линия на страната.

„Това е не само демонстрация на голямо доверие в мен, но и голяма отговорност. Както лична, така и за екипа ми. Няма да подведем украинците. Нашите приоритети са същите, като тези, които вие считате за най-важни: Край на войната, освобождаване на пленниците и победа над корупцията, която е обхванала Украйна”, коментира Владимир Зеленски.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.