Това са 64% от бюджета й

Към настоящия момент по Програмата за морско дело и рибарство (ПМДР) 2014-2020 г. са договорени 130,9 млн. лв. финансова помощ или 64% от бюджета й, съобщиха от министерството на земеделието, храните и горите. Това заяви заместник-министърът на земеделието, храните и горите Лозана Василева при откриването на информационната кампания по Програмата в Поморие. По думите й предстои сключването на договори по още осем процедури, по които в процес на оценка са проектни предложения на обща стойност около 15 млн. лв.

До края на месеца предстои да бъде открит и прием по две мерки 2.2 „Продуктивни инвестиции в аквакултурите“ и 5.4. „Преработване на продуктите от риболов и аквакултури“. „От стартирането на програмата това е третият прием по мярка 2.2. Традиционно по нея е най-голям интересът от страна на бизнеса и договорените и разплатените средства са с най-висок дял, в сравнение с останалите мерки по ПМДР”, обясни Василева.

Пред сдружения, представители на рибарския бранш и местните инициативни рибарски групи бяха представени и мерките 1.2 „Здраве и безопасност“ и 2.5 „Аквакултури, осигуряващи екологични услуги“, по които в момента тече първият прием за програмния период.

Информационната кампания ще продължи в Царево. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.